HAKKARİ / ÇUKURCA - Atatürk İlkokulu

Atatürk İlkokulu

Cumhuriyet Mahallesi Efkarlar Sok. No 20 Çukurca / HAKKARİ
Vizyon
Dünya standartlarını yakalama yolunda demokratik, insancıl, medeni bireyler yetiştirebilmektir. Öğrenen okul modelini uygulamak için takım ruhuna inanmış herkesin her gün daha iyiye ulaşmak için çalıştığı, bilgi çağının gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojinin etkin kullanımını sağlamak yolu ile Türkiye ve gelişmiş ülkelerdeki eşdeğer okullarla yarışacak düzeye erişmiş kaliteli, seçkin ve kurumsallaşabilmiş bir okul olmaktır.
Misyon
Okul olarak, evrensel boyutta üretilen bilgiye ulaşmalarında öğrencilerimize rehberlik etmek, bilim ufkunu genişletmek, bilimsel, teknolojik ve kültürel birikimin egemen olmasını sağlayacak toplumun gelişmesine katkıda bulunacak aydın ve bilimsel düşünebilen, demokratik lider özelliklerine sahip, manevi değerlere saygılı, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan bireyler yetiştirmektir. Okul olarak her öğrencimizin içindeki değerleri ortaya çıkaran; onları, haklarını koruyabilecek yapı ve donanımda, insan ilişkilerini önemseyip, evrensel ilkelerle uyumunu kurabilen, bilginin yanında uygar davranışın önemini de bilen bireyler olarak yetiştiren köklü, güvenli ve en başarılı eğitim kurumu olmak için çalışılır.
Başarılar
Okulumuz birçok kez ilin en başarılı okulu seçilmiş, lokal ve ulusal bazda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz dereceler elde etmiş, başarılar kazanmıştır.
Kütüphane Kitap Sayısı :1980
Öğretim Şekli :Tam gün
08:30 - 13.50
Kaloriferli
Ulaşım
Karayolu ile ulaşım mümkündür. Havayolu ile Van´a kadar ulaşım sağlanabilir. Van´dan sonra 285 km. karayolu ulaşımı ile devam edilir.
Narlı köyü ve Merkez Yenimahallesi´nden okulumuza servis vardır.
Yerleşim Yeri
Çukurca, Hakkari´nin 4 ilçesinden biridir. Okulumuz Çukurca´nın 3 merkez mahallesinden biri olan Cumhuriyet Mahallesi´nde bulunmaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Çukurca ilçe merkezinde bulunmaktadır. İl merkezine 80 km. mesafededir.
Sportif Etkinlikler
Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Jimnastik takımında 5 öğrencimiz bulunnmaktadır. İL birinciliğini kazandık bu sene
dilimizin zenginlikleri, sıfır atık e twinning